Napelemes vakondriasztó az egri sportpályán

Az egri stadion füves pályáján rengeteg sporteseményt, futball, amerikai futball és egyéb mérkőzést játszanak. Igen felkapott hely és jó minőségű a pálya, az egri népkert szomszédságában található, a különböző meccseken viszonylag sok szurkoló ki szokott látogatni. A stadion szomszédságában pár szórakozóhely is teret kapott, melyeknek nyitott, fedetlen része össze van kötve a stadion lelátójával, így akik ott szórakoznak, kikapcsolódnak gyakran ülnek ki a sporteseményeket nézni, egy sör, pohár bor társaságában. Gondot okoztak egy időben azonban a pályán felbukkanó vakondtúrások, melyek ellehetetlenítették a mérkőzéseket. Szükség volt tehát néhány napelemes vakondriasztó beszerzésére.

2010 magasságában elkezdett felpörögni az egri sportélet, az egri vízilabda például mindig is híres volt eredményességéről. Azóta elkezdtek megnyílni a manapság egyre divatosabb fitnesz és konditermek. Az egri birkózó klub sorra hozza el a kupákat nagyobb versenyekről. Pár évvel ezelőtt az egri amerikai futball csapat megnyerte az országos bajnokságot, az Eger FC labdarúgó klub is szép eredményeket hozott. Mivel Eger iskolaváros és több sport tagozatos általános iskola, gimnázium is van itt, felkapott lett az egri stadion, atlétikai célokra is. Így hát egyre több rendezvény került megrendezésre a városi sportpálya füves pályáján, a megjelenő vakondok azonban ezt mind keresztülhúzták. Kezdetben.

napelemes vakondriasztó

A stadiont üzemeltető szerv kis utánajárás után felkeresett egy szakértői céget, mely rágcsáló,- kisállat és napelemes vakondriasztó forgalmazásával foglalkozik. A működési elve ennek a szerkezetnek rendkívül egyszerű. A vakondtúrásba, vagy egyéb vakond által látogatott helyekre, vakond járatokba kihelyezendő a napelemes vakondriasztó. Nappal feltöltődik, így nem kell az áramellátásáról gondoskodnunk, nem szükséges elemet folyamatosan vásárolnunk hozzá. Beleszúrva a megfelelő helyre, 650 m2-es sugarú körben 400-1000 hertzes tartományban hangfrekvenciát bocsát ki, elriasztva a rágcsálókat. Ez a napelemes vakondriasztó aztán jó ideig távol tartotta a vakondokat, biztosítva a pálya egyenletességét és esztétikáját.

Napelemes vakondriasztó után vakondcsapda

A napelemes vakondriasztó kihelyezése ideig-óráig megoldotta a problémát, az egyetlen gond csupán az volt, hogy nem tudták sok ideig kint hagyni a készülékeket „terepen”, mert a mérkőzések miatt ugye semmi nem lehetett a pályán. Éppen ezért egy idő után a vezetőség inkább átváltott egy durvább, de hatásosabb módszerre; vakondcsapdákat telepített, melyek végeztek a földtúrókkal.

Ezeket is le kell szúrni a vakondjáratba, viszont a napelemes vakondriasztó működéséhez képest ez a szerkezet elkapja a vakondot – amint az hozzáér, bármely irányból, a szerkezet lezár. A föld fölötti rész pedig azonnal jelez nekünk, ha ez megtörtént, csak ki kell húzni a vakondcsapdát a földből és eltávolítani belőle a tetemet.

A napelemes vakondriasztó, később pedig vakondcsapda használata teljesen megoldotta az egri stadion vakond-problémáit, pár hét leforgása alatt teljesen megoldódott ez a kellemetlenség, a sportmérkőzések zökkenőmentesen zajlanak azóta is.

Köszönjük a megosztástShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn